Општине и градови у Србији – регистрација RS домена

Регистар националног Интернет домена Србије упутио је јавни позив општинама и градовима у Србији да искористе прилику и региструју своје .RS интернет домене. У позиву се наглашава да ће поступак преузимања резервисаних домена од 10. јануара бити компликованији, а може се десити да неке општине и градови остану најлогичнији интернет адреса јер ће по истеку периода резервације сви грађани имати једнако право на регистрацију тих домена.

рнидсКада су успостављена правила регистрације новог интернет домена Србије, одређен је период, које истиче 10. јануара, у којем општине и градови могу регистровати домене који најлогичније упућују на одређени орган локалне управе (нпр. ada.rs, opstinaada.rs и opstina-ada.rs). Циљ ове одлуге био је да касније тако регистровани домени омогуће грађанима да на најлакши начин дођу до веб презентација органа локалне управе.

Све општине и градови своје резервисане (и друге) домене могу регистровати преко једног од 36 овлашћених регистара чији се списак налази на сајту РНИДС-а. Више од 100 општина ову могућност још није искористило.

Регистрација .rs домена adriahost.rs

Извор: PC Press

ПРИЈАВИТЕ СЕ ЗА НАЈНОВИЈЕ ТЕКСТОВЕ СА НАШЕГ БЛОГА!

Tags: ,

No comments yet.

Submit Comment