Бесплатан SSL сертификат и зашто вам је он потребан?

by | Израда сајта, Хостинг сајта

Адриахост је недавно увео бесплатне SSL сертификате у своју понуду. У времену када је сигурност информације од пресудног значаја за пословање и присутност на интернету генерално, SSL сертификат је право решење.

SSL је скраћеница од Secure Sockets Layer и представља срж сигурности и заштите података на интернету. SSL ради тако што енкриптује све информације које протичу на релацији сервер-рачунар и рачунар-сервер. На тај начин штити и власнике сајтова и посетиоце који долазе на сајт онемогућавањем да неко пресретне ове информације и има увид у податке.

Развојем интернета и увећањем броја случајева крађе података и хакерских напада, SSL постаје потреба свих сајтова који желе да буду на интернету. Google је још 2014. године најавио да ће у својим алгоритмима уврстити SSL као један од фактора који имају пресудан утицај на позиционирање у овом претраживачу. Више о томе писали смо у тексту: Зашто је Google одлучио да HTTPS постане рангирајући фактор?

SSL енкриптује све информације

SSL енкриптује (шифрује) све податке чинећи их нечитљивим лицима којима те информације нису намењене. Уколико ваше податке остављате на сајту који нема SSL сертификат, сви ваши подаци лако могу доћи до руку хакера. Уколико сте власник сајта који нема SSL сертификат, имајте у виду да сви подаци које ваши клијенти остављају на вашем сајту могу бити преузети од стране трећих лица која се баве илагалним делатностима.

besplatan SSL sertifikat

SSL говори о томе да људи могу имати поверење у вас

SSL је у највећој мери коришћен од стране интернет продавница, банака, државних влада и свих других сајтова на којима се одвија проток осетљивих информација као што су подаци кредитних картица, подаци банковних рачуна, налога у онлајн шоповима (енгл. online shop), налозима на друштвеним мрежама и други.

Сви ови сајтови испред своје веб адресе имају истакнуту ознаку сигурне везе која је најчешће представљена иконицом зелене бравице:

адриахост бесплатан ссл сертификат

Људи који планирају да оставе своје податке на вашем сајту често провере овај детаљ пре нешто што упишу било који свој лични податак или наруче неку вашу услугу.

SSL има утицај на позиционирање у претраживачима

Интернет претраживачи као што су Google, Yahoo, Bing и други, настоје да својим корисницима (људима који претражују интернет) обезбеде што бољу услугу тако што ће им сервирати резултате који воде до сајтова који су проверени, односно, имају инсталирани SSL сертификат.

Google је као најкоришћенији претраживач у свету први покренуо целу причу о чему смо и ми писали на нашем блогу. Линк до нашег текста поменули смо напред у тексту али га можете прочитати и кликом на следећи линк: Google  и SSL.

Суштина приче са претраживачима је да уколико желите да будете што боље позиционирани, обезбедите свој SSL сертификат што пре.

besplatan SSL sertifikat

Бесплатан SSL сертификат уз наручивање хостинг пакета

Од недавно смо обезбедили да сви наши корисници који наруче хостинг пакет добију и бесплатан SSL сертификат. Довољно је да одаберете Basic, Business или Business Plus хостинг пакет за свој сајт и од нас добијате све што вам је потребно да унапредите сигурност вашег сајта. Бесплатни SSL сертификати су потписани од стране cPanel-а и Comodo-а као сертификационог тела. Ово значи да ће ваши сајтови са бесплатним SSL-ом имати зелено ‘https’ у називу сајта, међутим неће бити потписани од стране ваше организације/фирме.

Ваш нови хостинг пакет можете наручити овде: Бесплатан SSL уз хостинг пакет

Које су предности плаћених SSL сертификата

Ако желите да у потпису вашег SSL-а буде ваша фирма, у нашој понуди плаћених SSL сертификата имамо и реномиране сертификате који ће вам помоћи да додатно обезбедите сигурност вашег пословања и комуникације коју обављате са својим клијентима. Плаћени сертификати омогућују бољу валидацију вашег сертификата, ако имате веб-шоп понеки “payment” провајдери захтевају да имате купљени сертификат потписан од стране ваше фирме. Такође, бесплатни сертификати не важе за поддомене, док се плаћени WildCard сертификати могу користити на поддоменима вашег домена. Цене плаћених SSL сертификата се крећу од 20 евра/годишње, до 229 евра/годишње, зависно од ваших потреба, нпр Positive SSL сертификат од 20 евра ће омогућити зелено ‘https’ испред вашег сајта, док ће EV SSL од 229 евра поставити зелено име ваше фирме испред назива вашег сајта.

ссл сертификат са зеленом траком

SSL сертификат можете наручити на следећој страници: Адриахост – SSL сертификати

ПРИЈАВИТЕ СЕ ЗА НАЈНОВИЈЕ ТЕКСТОВЕ СА НАШЕГ БЛОГА!

0 Comments

Leave a Reply

Категорије

Адриахост разгледница

Ћирилица на интернету

cPanel за почетнике

Хостинг сајта

Интересантно

Интернет зарада

Искуства Адриахост

Израда сајта

Обавештење

Photoshop упутства

SEO и маркетинг сајта

Сервери и VPS

Шкрабалица

SMS маркетинг

Свет домена

Вордпрес за почетнике

Besplatan email kurs i novosti sa bloga

Prijavite se na našu email listu
Ime i prezime *
Email adresa *
Dobijaćete obaveštenje o novostima na blogu i kurs web poslovanja i marketinga u 9 lekcija.

Пратите Адриахост

Најпопуларнији текстови

Придружите се

Наши производи