Collabtive – project management софтвер из cPanela и Softaculousa

Collabtive је “cloud project management sistem”. Темељи се на лакоћи коришћења и ефикасности. Замишљен је као алтернатива алату као што је Basecamp. Писан је у PHP-у и JavaScript-у.

У питању је пројекат отворено кода направљен од стране професионалних програмера који су свој допринос дали волонтирањем. Намењен је средњим предузећима и фриленсерима (енгл. frelancer).

Одлике којима може да се похвали одмах на почетку су следеће:

  • Може се унети неограничен број пројеката, циљева, листи задатака и задатака
  • Може се креирати неограничен број корисника са профилима
  • Може се управљати дозволама које су засноване на улогама
  • Поруке су подржане
  • Управљање фајловима
  • Мерење времена
  • Садржи извештаје о мерењу времена, белешке активности и поруке, док се све заједно може извозити у ПДФ формату
  • Постоји опција за синхронизацију календара преко iCal експорта
  • Подржава и обавештења преко емаила

Основна намена Collabtive алата

Collabtive вам може олакшати комуникацију са тимом сарадника, колега, пријатеља али и бољу комуникацију са клијентима. На лак начин можете организовани кориснике и клијенте, поставити рокове и циљеве. Обавештења и подсетници се шаљу аутоматски.

У зависности од тога како сте подесили улоге корисника, одређени задаци ће бити видљиви означеним сарадницима, при чему ти исти задаци неће сметати другим корисницима овог алата. Ово је значајно и када је приватност поверљивих података у питању, али и када једноставно желите да раздвојите обавезе и планове и проследите их на праву адресу.

Доступан је и српски језик, па лако можете организовани свој “project management” план и расподелу задатака на језику који вам је лакши.

Иако је бесплатан, овај алат долази са великим бројем опција за које ћете сигурно пронаћи праву намену.

Теме су измењиве, али подразумевани избор није баш опширан. Оно што је битно да су подразумеване теме јасне и прегледне.

Све активности можете пратити једноставно, где можете видети шта се је у одређеном тренутку предузето и који корисник је предузео одређену акцију:

Collabtive инсталација из Адриахост cPanela

Collabtive долази уз сваки Адриахост cPanel у склопу апликације Softaculous. Инсталација је једноставна, па је довољно да потражите Softaculous и отворите га. У претрази потражите “Collabtive” и кликните на први резултат:

Највећу пажњу треба обратити при одабиру исправног протокола. Уколико не користите SSL сертификат, одаберите http://.

Уколико имате више домена на свом cPanel-у, обратите пажњу да одаберете прави домен у пољу Choose domain. Имајте у виду да можете инсталирати ову апликацију и у поддомену (нпр: ovde.domen.rs). При чему је потребно да најпре креирате поддомен.

Додатну пажњу обратите и на поље In Directory. Ако желите да Collabtive инсталирате у корену домена (ovde.rs), потребно је да ово поље буде празно.

Све што преостаје је да унесете Admin username, password и важећу е-мејл адресу како бисте могли да управљате својим новим алатом. Забележите ове податке или их запамтите.

Шта је потребно за инсталацију овог алата?

Довољно је да имате хостинг пакет који сте закупили код нас. Поред тога, потребан вам је и домен на којем желите да користите Collabtive алат за организацију вашег пословања. Уколико немате ни једно од ова два, можете нам јавити како бисмо вас упутили у потребне кораке. Да нас контактирате, довољно је да одете на нашу страницу за контакт и пошаљете нам своју замисао око које треба да вам помогнемо.

До наше контакт странице можете стићи и ако кликнете на следећи линк: Контактирајте нас и покрените своју project management страницу.

ПРИЈАВИТЕ СЕ ЗА НАЈНОВИЈЕ ТЕКСТОВЕ СА НАШЕГ БЛОГА!

Tags: , , , ,

No comments yet.

Submit Comment