Softaculous – лака инсталација најпопуларнијих скрипти на вашем сајту

by | cPanel за почетнике, Израда сајта

адриахост-софтацулоус-аутоинсталерSoftaculous је апликација која омогућава аутоматску инсталацију за више од 350 познатих платформи за сајтове, блогове, форуме, менаџерске апликације, е-мејл листе и друге. Softaculous од недавно можете пронаћи у Адриахостовом cPanel-у одакле сваку инсталацију можете обавити самостално и без познавања компликованих поставки сајтова.

Уз помоћ Softaculous-a није потребно да са интернета преузимате скрипте, постављате их на сервер, а затим креирате и повезујете базу података. Уз неколико кликова, Softaculous преузима најновију верзију софтвера за ваш сајт, поставља га и распакује на ваш хостинг простор, креира базу података и повезује је са скриптама, инсталира плафторму и обавести вас о успешном поступку тако што вам пошаље обавештење на е-мејл адресу коју сте унели током инсталације.

Ако бисмо говорили најједноставнијим језиком, рекли бисмо да је Softaculous графички интерфејс за инсталацију платформи сајтова на вашем хостинг простору. Пре него што кренемо са примерима и инстукцијама, даћемо одговор на најчешће постављана питања:

WordPress, Joomla и Drupal могу бити инсталирани у свега неколико кликова уз помоћ Softaculous-a. 

Како се користи Softaculous?

Softaculous врши аутоматску инсталацију софтвера на вашем хостинг простору. Подразумеваћемо да користите Адриахостов хостинг и да желите да инсталирате нову платформу за сајт, блог, форум или неки од подржаних CMS-ова (CMS – Content Management System, пример: Вордпрес је CMS). Да бисте то постигли потребно је да следите једноставан поступак који ће најтежи део послао обавити уместо вас:

корак 1:

Приступите cPanel-у. Уколико вам је потребна помоћ, можете погледати наше видео упутство на српском језику: Како да приступим cPanel-у?

корак 2:

Пронађите Softaculous. На врху cPanel-a постоји поље за претрагу апликација. Укуцајте “Softaculous” и кликните на први резултат који се појави у резултатима:

софтацулоус-адриахост-слика-1акорак 3:

Када се отвори Softaculous, у панелу са леве стране налазе се групе софтвера са припадајућим платформама:

софтацулоус-адриахост-слика-2

Уколико кликнете на прву групу софтвера која се зове Blogs, видећете списак платформи које можете инсталирати уколико желите да покренете блог. Овде се налази и Вордпрес. Међутим, уколико кликнете на групу која се зове Portals/CMS можете открити још већи број платформи које ће вам бити од користи уколико покрећете портал или сајт. Овде можете пронаћи Joomla и Drupal платформе:

софтацулоус-адриахост-слика-3корак 4.

Када одаберете неку од платформи и кликнете на њен назив, у десном панелу потребно је унети основне податке за инсталацију. У зависности од платформе, обично је потребно одабрати локацију (домен или неки посебан директоријум) где ће бити инсталиран софтвер, биће потребно да унесете и username и password за првог администратора, као и е-мејл адресу на коју ће бити послати детаљи инсталације.

софтацулоус-адриахост-слика-4а

Најпопуларније скрипте које подржава Softaculous

У списку испод следи неколико најпопуларнијих решења које можете инсталирати преко Softaculous-а у Адриахост cPanel-у:

софтацулоус-адриахост-wордпресс-инсталација-цпанелВордпрес – тренутно једно од најпопуларнијих решења за блог, презентацију или чак интернет продавницу. Лако прилагодљив и управљив чак и ако немате великог предзања у изради сајтова и администрацији.

адриахост-софтацулоус-друпал-цпанел-инсталацијаДрупал – енгл. Drupal, дефинитивно у прва три места када је веб презентација у питању и најчешћи избор многих корисника. Спада у добар избор и решење за посао, блог или хоби.

адриахост-софтацулоус-јоомла-цпанел-инсталацијаЏумла – енгл. Joomla CMS је поред Друпала и Вордпреса, најчешће бирана платформа за фирме и организације које желе да се представе на интернету. Има велику моћ трансформације и поставке за свачији укус.

софтацулоус-адриахост-пхпбб-инсталација-цпанелphpBB је решење коришћено од стране милиона корисника и спада међу најкоришћенијом контролном таблом за форуме. Поседује лако подесив и надоградив интерфејс којим могу управљати чак и почетници.

адриахост-софтацулоус-смф-цпанел-инсталацијаSimple Machines је још један одличан форумски софтвер којим се лако може управљати. Једноставно се инсталира и администрира. За инсталацију је довољно само 7,5 MB простора на диску. Као и phpBB, у питању је бесплатно решење отвореног кода.

адриахост-софтацулоус-мyбб-цпанел-инсталацијаMyBB је још једна форумска платформа. Лако се одржава и у великој мери чини да управљање форумским дискусијама не задаје проблеме администраторима.

софтацулоус-адриахост-медиаwики-инсталација-цпанелMediaWiki је Wiki софтвер. Wikipedia користи ову платформу за све своје енциклопедијске чланке. Лако се користи и подешава, прегледан је и користан за упутства, текстове и велике базе знања.

софтацулоус-адриахост-докуwики-инсталација-цпанел

Још један Wiki софтвер под називом Dokuwiki. Чак је и лакши од MediaWiki-а. Предност му је лака инсталација додатака и визуелних шаблона.

адриахост-софтацулоус-ларавел-цпанел-инсталацијаLaravel је чист и једноставан фрејмворк за php програмирање. Омогућава лако креирање нових апликација уз лаку синтаксу.

адриахост-софтацулоус-боотстрап-цпанел-инсталацијаBootstrap је фрејмворк који се понаша одлично на свим интернет прегледачима. У питању је снажно фронт-енд решење за брзо и лако програмирање. Поседује све респонсиве одлике па се добро приказује на таблетима и телефонима.

адриахост-софтацулоус-престасхоп-цпанел-инсталацијаPrestaShop је e-commerce решење које на једноставан начин може претворити посетиоце сајта у купце вашег производа.

адриахост-софтацулоус-абантецарт-цпанел-инсталацијаAbanteCart је бесплатно решење за вашу интернет продавницу. Направљен је од стране ентузијаста и на основу њиховог великог искуства у e-commerce водама.

адриахост-софтацулоус-магенто-цпанел-инсталацијаMagento је направљен на Zend Framework платформи 2008. године. У питању је платформа за интернет продају и налази се под OpenSource лиценцом.

Комплетан списак расположивог софтвера који можете инсталирати и испробати налази се у самој Softaculous апликацији. Предлажемо да се улогујете на ваш cPanel и испробате софтвер по вашој жељи.

cPanel са Softaculous аутоинсталером

Уколико још увек немате свој хостинг са Softaculous скриптом, прегледајте нашу понуду и одаберите пакет за вас. Довољно је да кликнете на линк испод. Сви наши пакети уз cPanel имају и Softaculous:

>>Softaculous на Адрихост cPanel-у<<

ПРИЈАВИТЕ СЕ ЗА НАЈНОВИЈЕ ТЕКСТОВЕ СА НАШЕГ БЛОГА!

0 Comments

Leave a Reply

Категорије

Адриахост разгледница

Ћирилица на интернету

cPanel за почетнике

Хостинг сајта

Интересантно

Интернет зарада

Искуства Адриахост

Израда сајта

Обавештење

Photoshop упутства

SEO и маркетинг сајта

Сервери и VPS

Шкрабалица

SMS маркетинг

Свет домена

Вордпрес за почетнике

Besplatan email kurs i novosti sa bloga

Prijavite se na našu email listu
Ime i prezime *
Email adresa *
Dobijaćete obaveštenje o novostima na blogu i kurs web poslovanja i marketinga u 9 lekcija.

Пратите Адриахост

Најпопуларнији текстови

Придружите се

Наши производи