Serendipity блог и инсталација из cPanela

Serendipity је php блог који вам омогућава да брзо и лако покренете и водите свој блог на интернету. Подразумевано је прилично једноставан и лак, али поседује опције надоградње за додатне могућности и функције.

Аутори овог пројекта вођени су идејом да Serendipity буде погодан за употребу, поуздан, надоградив и сигуран. Поседује следеће могућности које вреди истаћи:

  • Употребљиви уређивач садржаја
  • AntiSPAM заштита
  • Динамичко кеширање садражаја
  • Trackback и Pingback опције
  • Додаци
  • Теме
  • Користи онлајн репозиторијум за теме и додатке
  • XML-RPC уређивање
  • Поседује опције “Shared” инсталације

Инсталација из Адриахост cPanela и Softaculousa

Уколико сте већ на нашем хостингу, Serendipity можете инсталирати једноставно и брзо из cPanel-a. Довољно је да се улогујете у cPanel и потражите Softaculous. У Softaculous-у можете пронаћи велики број апликација које можете инсталирати, али у овом случају пронађите Serendipity и означите за инсталацију.

Уз помоћ Softaculous-a, инсталација је лака и није потребно да сами преузимате фајлове са других сајтова већ се све одвија аутоматски. Потребно је само да унесете локацију на којој желите да ваш нови сајт буде инсталиран. Додатно, потребно је да упишете емаил адресу, username и password који ћете користити за администрацију сајта.

Уређивање сајта и додатне могућности

Одмах по завршетку инсталације у Softaculous-у добићете приступни линк за логин (енгл. login) на администацију сајта одакле можете започети уређивање и додавање нових садржаја.

Комплетан распоред администације је прилично једноставан уколико бисмо га упоредили са контролним таблама које имају WordPress, Drupal или Joomla. Ово није недостатак, већ може бити и предност уколико желите само да пишете и стварате без велике потребе за подешавањем и детаљима.

Теме између којих можете бирати налазе се на следећем линку: Serendipity теме. Избор није мали, али може вам сметати што није заступљен модеран дизајн. Ево неколико тема које би вам се могле допасти:

Bex01

Blogger-Tabacco v0.1

CoSTa’s Nature Theme v0.6

Израда сајта на Serendipity плафторми

Serendipity је одличан избор уколико желите да највећу пажњу посветите писању и стварању. Не очекујте снажне визуелне сензације и ефекте које бисте имали на Вордпресу (енгл. WordPress) и другим платформама. Уколико желите једноставан, брз и незахтеван алат, Serendipity је прави избор за вас.

Све што вам је за Serendipity потребно јесте хостинг и домен (адреса) за ваш сајт. У оба случаја вам можемо помоћи па је довољно да посетите нашу страницу за наручивање услуга и одаберете прави пакет за вас. Довољно је да кликнете на следећи линк: Хостинг и адреса за сајт.

Уколико се не снађете при покретању вашег првог сајта, слободно нас контактирајте путем наше контакт форме.

ПРИЈАВИТЕ СЕ ЗА НАЈНОВИЈЕ ТЕКСТОВЕ СА НАШЕГ БЛОГА!

Tags: , , ,

No comments yet.

Submit Comment