Serendipity блог и инсталација из cPanela

by | cPanel за почетнике, Израда сајта

serendipity cpanelSerendipity је php блог који вам омогућава да брзо и лако покренете и водите свој блог на интернету. Подразумевано је прилично једноставан и лак, али поседује опције надоградње за додатне могућности и функције.

Аутори овог пројекта вођени су идејом да Serendipity буде погодан за употребу, поуздан, надоградив и сигуран. Поседује следеће могућности које вреди истаћи:

  • Употребљиви уређивач садржаја
  • AntiSPAM заштита
  • Динамичко кеширање садражаја
  • Trackback и Pingback опције
  • Додаци
  • Теме
  • Користи онлајн репозиторијум за теме и додатке
  • XML-RPC уређивање
  • Поседује опције “Shared” инсталације

Инсталација из Адриахост cPanela и Softaculousa

Уколико сте већ на нашем хостингу, Serendipity можете инсталирати једноставно и брзо из cPanel-a. Довољно је да се улогујете у cPanel и потражите Softaculous. У Softaculous-у можете пронаћи велики број апликација које можете инсталирати, али у овом случају пронађите Serendipity и означите за инсталацију.

Уз помоћ Softaculous-a, инсталација је лака и није потребно да сами преузимате фајлове са других сајтова већ се све одвија аутоматски. Потребно је само да унесете локацију на којој желите да ваш нови сајт буде инсталиран. Додатно, потребно је да упишете емаил адресу, username и password који ћете користити за администрацију сајта.

Уређивање сајта и додатне могућности

Одмах по завршетку инсталације у Softaculous-у добићете приступни линк за логин (енгл. login) на администацију сајта одакле можете започети уређивање и додавање нових садржаја.

serendipity cpanel

Комплетан распоред администације је прилично једноставан уколико бисмо га упоредили са контролним таблама које имају WordPress, Drupal или Joomla. Ово није недостатак, већ може бити и предност уколико желите само да пишете и стварате без велике потребе за подешавањем и детаљима.

serendipity cpanel

Теме између којих можете бирати налазе се на следећем линку: Serendipity теме. Избор није мали, али може вам сметати што није заступљен модеран дизајн. Ево неколико тема које би вам се могле допасти:

Bex01

serendipity cpanel

Blogger-Tabacco v0.1

serendipity cpanel

CoSTa’s Nature Theme v0.6

serendipity cpanel

Израда сајта на Serendipity плафторми

Serendipity је одличан избор уколико желите да највећу пажњу посветите писању и стварању. Не очекујте снажне визуелне сензације и ефекте које бисте имали на Вордпресу (енгл. WordPress) и другим платформама. Уколико желите једноставан, брз и незахтеван алат, Serendipity је прави избор за вас.

Све што вам је за Serendipity потребно јесте хостинг и домен (адреса) за ваш сајт. У оба случаја вам можемо помоћи па је довољно да посетите нашу страницу за наручивање услуга и одаберете прави пакет за вас. Довољно је да кликнете на следећи линк: Хостинг и адреса за сајт.

Уколико се не снађете при покретању вашег првог сајта, слободно нас контактирајте путем наше контакт форме.

ПРИЈАВИТЕ СЕ ЗА НАЈНОВИЈЕ ТЕКСТОВЕ СА НАШЕГ БЛОГА!

0 Comments

Leave a Reply

Категорије

Адриахост разгледница

Ћирилица на интернету

cPanel за почетнике

Хостинг сајта

Интересантно

Интернет зарада

Искуства Адриахост

Израда сајта

Обавештење

Photoshop упутства

SEO и маркетинг сајта

Сервери и VPS

Шкрабалица

SMS маркетинг

Свет домена

Вордпрес за почетнике

Besplatan email kurs i novosti sa bloga

Prijavite se na našu email listu
Ime i prezime *
Email adresa *
Dobijaćete obaveštenje o novostima na blogu i kurs web poslovanja i marketinga u 9 lekcija.

Пратите Адриахост

Најпопуларнији текстови

Придружите се

Наши производи