Како да направите веб-шоп уз помоћ OpenCart-а

by | cPanel за почетнике, Израда сајта

У овом чланку ћемо вам показати како да направите веб-шоп (енгл. web-shop) користећи OpenCart. OpenCart је бесплатна онлајн продавница и менаџмент систем за управљање интернет продајом на сајту. Ослања се на PHP и користи MySQL базу података. Омогућава да бесплатно и брзо покренете своју интернет продавницу која има велике могућности подешавања, лако се користи, оптимизована је за претраживаче и визуелно привлачна за ваше потенцијалне клијенте.

Када говоримо о могућностима, потребно је напоменути следеће:

  • Отвореног кода је и са бесплатном документацијом
  • Можете додавати неограничен број производа, категорија и произвођача
  • Користи више валута
  • Омогућена је вишејезичност
  • 20+ Payment Gateways
  • 8+ начина испоруке
  • Има могућност оцењивања производа
  • Поседује аутоматско кориговање величине слика
  • Могу се додавати визуелни шаблони

Најбржи начин инсталације је из Softaclous-a и cPanel-а

OpenCart се може инсталирати ручним путем преузимањем инсталационог пакета, распакивање и повезивањем са базом података… али уколико користите наше услуге хостинга, довољно је да се улогујете на cPanel и потражите Softaculous.

Softaculous је апликација коју добијате уз cPanel нашег хостинга и омогућава вам да брзо и лако, у неколико кликова инсталирате и покренете сајт који вам је потребан. Више о Softaculous-у писали смо раније, па можете прочитати о чему се тачно ради и како вам ова апликација може бити од користи: Softaculous.

Када отворите Softaculous, потражите OpenCart и кликните на дугме за инсталацију:

Предност Softaculous апликације је што ће целокупан процес бити обављен аутоматски, док ће са ваше стране бити потребно само да унесете основне информације.

Можете одабрати најновију верзију OpenCart-а. За интернет протокол (http:// или https://) поставите један од понуђених. Имајте у виду да смо свим нашим корисницима омогућили да користе бесплатан SSL сертификат о чему смо писали овде: Бесплатан SSL уз сваки хостинг пакет.

Уколико имате више домена, обратите посебну пажњу да одаберете прави у изборнику Choose Domain.

Додатну пажњу обратите на поље In Directory, где уколико оставите подразумевану вредност (ocart2 на слици испод) ваша интернет продавница биће инсталирана на vaš-sajt.com/ocart2. Уколико желите да сајт инсталирате у корену домена (овде: vaš-sajt.com), ово поље оставите празним.

Све остале информације можете унети по жељи. Битно је само да забележите или упамтите username и password за администрацију иначе нећете моћи да приступите уређивању.

Ту су и основни подаци ваше фирме које можете одмах унети:

Након инсталације, која брзо буде завршена, добићете и приступне линкове за сајт и административни део продавнице. Приступни линк административном делу креира се по следећем моделу:

vaš-sajt.com/admin

Примери OpenCart продавнице

British Red Cross (Gift Shop)

Arrowfile

etsy.com

Шта је потребно за OpenCart продавницу?

За покретање OpenCart продавнице потребно вам је мало времена за подешавање, добар хостинг и адреса за ваш сајт. Уколико већ имате хостинг код нас, потребно је само да региструјете нови домен (уколико нећете користити постојећи домен или поддомен).

У случају да немате хостинг, нови хостинг за вашу интернет продавницу можете наручити овде: Хостинг за интернет продавницу. Домен за вашу продавницу можете наручити на следећој страници: Ваш нови домен. За све остало што може да вам затреба, слободно нас контактирајте.

ПРИЈАВИТЕ СЕ ЗА НАЈНОВИЈЕ ТЕКСТОВЕ СА НАШЕГ БЛОГА!

0 Comments

Leave a Reply

Категорије

Адриахост разгледница

Ћирилица на интернету

cPanel за почетнике

Хостинг сајта

Интересантно

Интернет зарада

Искуства Адриахост

Израда сајта

Обавештење

Photoshop упутства

SEO и маркетинг сајта

Сервери и VPS

Шкрабалица

SMS маркетинг

Свет домена

Вордпрес за почетнике

Besplatan email kurs i novosti sa bloga

Prijavite se na našu email listu
Ime i prezime *
Email adresa *
Dobijaćete obaveštenje o novostima na blogu i kurs web poslovanja i marketinga u 9 lekcija.

Пратите Адриахост

Најпопуларнији текстови

Придружите се

Наши производи