HTMLy платформа за израду новог сајта или блога

by | cPanel за почетнике, Израда сајта

htmly sajt wordpress cpanelHTMLy је блогерска платформа писана са циљем да на прво место постави једноставност и брзину сајта. У питању је софтвер писан у PHP-у и не захтева базу података да би радио. На први поглед, неодољиво подсећа на Вордпрес, али када се загледа мало боље, може се видети да је у питању само визуелни доживљај јер брзина којом овај сајт ради прави велику разлику између ове две плафторме.

htmly sajt wordpress cpanel

У опису ове платформе можете прочитати да је направљена на ради са минималним серверских захтевима. Са 512 MB или чак мање RAM-а, ова плафторма треба да ради без проблема чак и ако садржи више од 10.000 постова.

Треба истаћи да је ово ипак CMS (Content Management System) платформа јер омогућава неометано одржавање и објављивање нових садржаја кроз администраторску контролну таблу.

HTMLy можете инсталирати из cPanel-a

Уколико сте корисник Адриахост хостинга, HTMLy можете инсталирати директно из cPanel-a. Потребно је само да се улогујете на cPanel и потражите апликацију Softaculous. У овој апликацији потражите HTMLy куцајући назив у поље за претрагу.

Инсталација је лака и довољно је да кликнете на дугме Install да бисте је покренули. Потребно је да одаберете домен на којем ће бити инсталиран нови сајт (уколико у cPanel-у имате више домена). Уколико желите да нови сајт инсталирате у корену домена, не заборавите да обришете подразумевани унос из поља In Directory.

Не заборавите да податке за администрацију (корисничко име и лозинку) упишете негде са стране јер ће вам бити потребни за вођење сајта.

htmly sajt

Администрацијски панел није на завидном нивоу, али брзина јесте

Контролни панел генерално не спада међу технички најспремније и оне на које сте навикли код Вордпреса, Џумле или Друпал платформе. Међутим, сва удобност панела поменутих плафтоми замењена је брзином и једноставношћу, па је свака неудобност прихватљивија.

Управо због тога, имајте на уму да ако желите да добијете на брзини, биће потребно да се навикнете на уређење које има HTMLy платформа и умањену удобност контролног панела.

Демо верзију HTMLy сајта можете испробати овде: HTMLy демо сајт.

htmly sajt

Све што вам треба за нови сајт можете пронаћи у Адриахосту

HTMLy сајт можете лако инсталирати на сваком нашем пакету дељеног хостинга, јер уз сваки пакет уз cPanel добијате и Softaculous инсталер за једноставну инсталацију преко 350 скрипти сајтова и портала. Уколико се не снађете при инсталацији, слободно нас контактирајте и ми ћемо инсталирати нови сајт за вас. Уколико вам ова платформа не буде одговарала, јавите нам и поставићемо нови Вордпрес сајт за вас бесплатно (Вордпрес је боље подржан и лако можете пронаћи велики број упутстава за одржавање).

Иначе, за сваки нови сајт, потребно је да имате хостинг пакет где ће фајлови сајта бити смештени, као и адресу вашег сајта (домен) како би људи могли да вас пронађу на интернету. Хостинг можете наручити на нашој страници хостинг пакета, док су домени на страници за наручивање домена. Уколико будете имали додатних питања лако нам можете писати користећи нашу контакт форму.

ПРИЈАВИТЕ СЕ ЗА НАЈНОВИЈЕ ТЕКСТОВЕ СА НАШЕГ БЛОГА!

0 Comments

Leave a Reply

Категорије

Адриахост разгледница

Ћирилица на интернету

cPanel за почетнике

Хостинг сајта

Интересантно

Интернет зарада

Искуства Адриахост

Израда сајта

Обавештење

Photoshop упутства

SEO и маркетинг сајта

Сервери и VPS

Шкрабалица

SMS маркетинг

Свет домена

Вордпрес за почетнике

Besplatan email kurs i novosti sa bloga

Prijavite se na našu email listu
Ime i prezime *
Email adresa *
Dobijaćete obaveštenje o novostima na blogu i kurs web poslovanja i marketinga u 9 lekcija.

Пратите Адриахост

Најпопуларнији текстови

Придружите се

Наши производи