Lychee галерија за чување и презентацију ваших фотографија

by | cPanel за почетнике, Израда сајта

LycheeLychee је платформа за складиштење и менаџмент фотографија, њихову презентацију и дељење. Можете је искористити за отпремање омиљених фотографија које желите делити јавно, са пријатељима или сачувати само за своје потребе. У питању је веома једноставна апликација без сувишних или компликованих опција.

Додатно, Lychee је бесплатна апликација коју можете користити на свом серверу или хостинг пакету који можете закупити код нас. Развијена је под MIT лиценцом.

Када се каже да нема компликованих опција, буквално се тако и мисли, јер омогућава само отпремање/импортовање слика, креирање нових албума, огранизацију по албумима, дељење на интернету и преглед.

Један од важних циљева програмера који су развили ову апликацију је да поред сигурне, self-hosted апликације, корисници добију и допадљив дизајн.

Lychee

Инсталира се из cPanel-а за само неколико минута

Као и остале апликације из наше серије текстова о Softaculous инсталеру, и Lychee можете инсталирати веома брзо и једноставно. Отворите cPanel који сте добили уз Адриахост хостинг пакет и потражите аплиацију Softaculous. У Softaculous-у пронађите Lychee и кликните на дугме за инсталацију.

Биће потребно да унесете пар података као што су username и password који ће вам бити потребни за администрацију ваше апликације.

Немојте заборавити да одмах на почетку одаберете домен где ће галерија бити инсталирана (битно уколико имате више домена у вашем cPanel-у), као и да у пољу In Directory упишете име фолдера где ће галерија бити инсталирана.

Уколико у поље In Directory упишете име фолдера “галерија“, ваша апликација ће радити на адреси ime-sajta.rs/галерија. Зато, уколико желите да галерија ради у корену домена ime-sajta.rs, поље In Directory оставите празним (обришите подразумевани унос).

Одмах након инсталације добићете линкове за приступ сајту и административном делу. Линк за приступ административном делу гради се по моделу ime-sajta.rs/index.php

Lychee

Могућност увоза фотографија из неколико извора

Уколико се ваше фотографије већ налазе у неком другом складишту као што је Dropbox или ваш лични сервер, лако можете огранизовати увоз. Постоји и опција уз помоћ које можете увести слику која се налази на неком спољном линку, довољно је да пронађете фотографију која вам се допада и копирате линк у Lychee опцију за импортовања са линка. Поред ових начина, подразумевано и без посебних подешавања можете отпремати фотографије са вашег рачунара.

Lychee

За импорт слика које имате на Dropbox сервису биће вам потребан Dropbox API Key који можете генерисати овде: Генериши API Key. За увоз слика са другог сервера биће потребно да у поље ове опције упишете исправну путању до слика које је потребно импортовати.

Зашто Lychee?

Највећа предност Lychee апликације је што од тренутка када закупите свој хостинг, добијате и могућност да инсталирате ову апликацију. С обзиром да је у питању ваш хостинг пакет и ваш сајт, нећете виђати рекламе које постоје на бесплатним хостинг сервисима. Такође, не зависите од промена које могу бити предузимате код сличних сервиса и на шта ви немате утицаја. Инсталација је једноставна уколико користите Адриахост cPanel, док вам ми можемо додатно помоћи око овог поступка у случају да се не снађете одмах.

Све што вам је потребно да покренете своју сајт-галерију јесте хостинг пакет и домен за ваш нови сајт. Уколико вам током процеса наручивања затреба додатна помоћ, не оклевајте да нас контактирате преко наше контакт форме.

ПРИЈАВИТЕ СЕ ЗА НАЈНОВИЈЕ ТЕКСТОВЕ СА НАШЕГ БЛОГА!

0 Comments

Leave a Reply

Категорије

Адриахост разгледница

Ћирилица на интернету

cPanel за почетнике

Хостинг сајта

Интересантно

Интернет зарада

Искуства Адриахост

Израда сајта

Обавештење

Photoshop упутства

SEO и маркетинг сајта

Сервери и VPS

Шкрабалица

SMS маркетинг

Свет домена

Вордпрес за почетнике

Besplatan email kurs i novosti sa bloga

Prijavite se na našu email listu
Ime i prezime *
Email adresa *
Dobijaćete obaveštenje o novostima na blogu i kurs web poslovanja i marketinga u 9 lekcija.

Пратите Адриахост

Најпопуларнији текстови

Придружите се

Наши производи