PrestaShop – Инсталирајте бесплатан веб-шоп уз помоћ Softaculousa

PrestaShop је бесплатно e-commerce решење за израду интернет продавнице. PrestaShop тренутно користи преко 250.000 интернет продавница у свету.

Овај пројекат основан је 2007.године и има за циљ да обезбеди првокласан и у потпуности бесплатан софтвер за израду и вођење интернет продавнице и пословања у тој области.

PrestaShop заједница окупља преко милион програмера, агенција и партнера који доприносе овој платформи свакога дана. Преведен је на преко 65 језика што додатно доприноси употребљивости овог решења.

Лако се инсталира уз само неколико кликова из Адриахост cPanela

Као и све друге апликације које смо до сада описали у нашим претходним текстовима, и PrestaShop можете пронаћи у вашем cPanel-у хостинга који користите у Адриахосту.

Када се нађете у cPanel-у, отворите Softaculous и потражите PrestaShop:

Кликните на Install Now и испратите једноставне кораке за подешавање инсталације.

У току инсталације само обратите пажњу на појединости као што су домен на којем треба инсталирати PrestaShop, као и на локацију где ће бити постављени фајлови инсталације.

Након што попуните детаље, username и password и покренете инсталацију, врло брзо добићете приступне линкове одакле можете наставити са уређивањем ваше интернет продавнице:

Једноставан за коришћење

Када је у питању израда сајта и веб-продавнице сви обично помисле на много посла, програмирања и утрошеног времена како би све било подешано и како би продаја кренула. Уколико сте мала фирма или тек на почетку свог бизниса, одговараће вам то да вам за PrestaShop интернет продавницу није потребно да познајете програмирање и да утрошите дане на подешавање сложених операција.

Од  самог почетка добијате прегледан интерфејс где можете пронаћи сва подешавања, статистике и алате који су вам потребни за вођење интернет продавнице.

Лако можете пратити број посета, стопу конверзије, профит, број наруџбина и многе корисне детаље који су вам потребни за вођење посла на интернету:

PrestaShop примери из праксе

Основном инсталацијом добијате и демо приказ који можете искључити у сваком тренутку. Овај детаљ нема велики утицај на рад вашег будућег сајта, али вам може помоћи као инспирација за постављање своје продавнице:

Пример: BOUTIQUE CENTRE POMPIDOU

Пример: Basics Corner

Шта је потребно за покретање PrestaShop веб продавнице?

Као и за израду сваког другог сајта, потребно је да имате хостинг простор и домен адресу за вашу продавницу. Адриахост вам може помоћи када је то у питању, па је довољно да нас контактирате преко наше контакт форме. Можемо вам помоћи око неопходних детаља и инсталације уколико се не снађете одмах у почетку.

Уколико сматрате да ваше пословање захтева професионално плаћено решење и израду са посебно прилагођеним дизајном и начинима плаћања, прочитајте нешто више о нашој понуди израде сајтова и веб-шоп решењима: Израда веб-сајта и онлајн продавнице.

ПРИЈАВИТЕ СЕ ЗА НАЈНОВИЈЕ ТЕКСТОВЕ СА НАШЕГ БЛОГА!

Tags: , ,

No comments yet.

Submit Comment