Како да лако управљате вашим пројектима уз бесплатни QdPM Project Management?

by | cPanel за почетнике, Израда сајта

qdpm planer project adriahost cpanelQdPM је project management алат који можете инсталирати и користити га за комуникацију са колегама и клијентима. У питању је једноставна апликација где можете окупити све своје белешке, задатке и пословне планове. Постоји могућност интеграције тикет система за ваше клијенте.

Овај пројекат развијен је под Open Software 3.0 (OSL-3.0) лиценцом уз помоћ следећих технологија: Symfony 1.4 Framework, YUI Library, jQuery.. Ослања се на SQL базу података.

Уз помоћ ових технологија можете додавати и управљати извештајима, задацима, пројектима, тикетима и корисницима. Лако можете додавати нове кориснике по улогама и дозвољеним ограничењима. На пример, уколико додајете ваше клијенте и доделите им Client улогу, они неће видети комуникацију између вас и ваших колега.

qdpm planer project adriahost cpanel

Идеја овог пројеката јесте креирање opensource framework-а који ће подржати сваку project management методологију без обзира на сврху пословања и планирања. Резултат је евидентан и добијена је чиста и корисна форма која може унапредити сваки облик комуникације и планирања.

Како почети са коришћењем qdPM алата?

qdPM апликацију можете инсталирати из Адриахост cPanel-a коришћењем cPanel апликације под именом Softaculous. Потребно је да приступите Softaculous-у, пронађете qdPM скриту и покренете њену инсталацију кликом на дугме Install Now.

Као и код свих других инсталација преко Softaculous-a, потребно да је унесете основне податке, одаберете домен и локацију где ће апликација бити инсталирана. Највише пажње обратите на то да одаберете прави домен за инсталацију (уколико их имате више) и на унос у пољу In Directory. Уколико апликацију инсталирате у корену домена, потребно је да поље In Directory оставите празним.

Инсталација кратко траје и врло брзо добићете линкове за приступ у последњем кораку инсталације. Username и password који сте током инсталације унели неопходни су да бисте водили администрацију ове аплиакације, па их немојте изгубити.

qdpm planer project adriahost cpanelАдминистраторски налог омогућава вам да управљате свим подешавањима и креирањем нових корисника. Препорука је да за друге кориснике додате привилегијски ниже улоге (групе) налога. За управљање пројектима и задацима можете одређеном кориснику доделити улогу менаџера, док као подразумеване групе које можете креирати имате и дизајнера, програмера и клијента.

qdpm planer project adriahost cpanel

Додавање нових пројеката је прилично једноставан и чист посао са унапред предефинисаним подешавањима међу којима можете бирати тип пројекта, статус, додати и URL и различите датуме за одређене кораке. Подржано је и додавање прилога и текста уз помоћ употребљивог уређивача.

qdpm planer project adriahost cpanel

Пројекат може бити додељен и само одређеним члановима тима при чему ће сва обавештења биће прослеђена на праву адресу понаособ. Обавештења су нарочито битна уколико је потребно благовремено обавестити чланове о роковима и планираном распореду па обратите посебну пажњу на датуме које заказујете.

qdpm planer project adriahost cpanel

Све додате пројекте лако можете пронаћи и прегледати док се за сваки пројекат могу писати посебни коментари. Биће вам потребно извесно време да истражите све опције и пронађете намену која ће одговарати баш вашем пословању и огранизацији, али кључно је то што је преглед јасан и све опције које треба да има један овакав алат налазе се на очигледном месту.

qdpm planer project adriahost cpanelТаскове (енгл. task), односно, задатке можете додавати и бирати којем пројекту припадају тако да ће чланови циљаног пројекта бити укључени и обавештени. Све опције су већ ту па лако бирате приоритет, можете задати процену времена за које треба да буде завршен задатак, можете одредити почетак и крај. Корисно је то што већ постоје ознаке (Label) па задатак можете назначити као идеју, bug, plugin, цитат, проблем и сл.

qdpm planer project adriahost cpanel instalacija

Project management алати долазе уз Адриахост услуге

Као што је већ наведено, овај алат, као и претходни о којем смо писали – Collabtive – project management софтвер , можете пронаћи у сваком Адриахост пакету дељеног хостинга уз који добијате и cPanel. Уз закуп хостинга и домена добијате и преко 350 скрипти које можете инсталирати бесплатно. Међу овим скриптама постоји неколико project management алата и планирамо да их временом опишемо све и приближимо их нашим корисницима.

Уколико тек планирате да постанете наш корисник, имајте у виду да ће вам за коришћење овог алата бити потребан хостинг који можете наручити овде: Хостинг за ваш qдПМ. Да би апликација радила потребно је да имате и валидну адресу (домен) коју можете регистровати овде: Адреса за ваш QdPM.

За сва додатна питања и помоћ око инсталације овог софтвера слободно нас контактирајте на Адриахост контакт страници. Биће нам задовољство да помогнемо.

ПРИЈАВИТЕ СЕ ЗА НАЈНОВИЈЕ ТЕКСТОВЕ СА НАШЕГ БЛОГА!

0 Comments

Leave a Reply

Категорије

Адриахост разгледница

Ћирилица на интернету

cPanel за почетнике

Хостинг сајта

Интересантно

Интернет зарада

Искуства Адриахост

Израда сајта

Обавештење

Photoshop упутства

SEO и маркетинг сајта

Сервери и VPS

Шкрабалица

SMS маркетинг

Свет домена

Вордпрес за почетнике

Besplatan email kurs i novosti sa bloga

Prijavite se na našu email listu
Ime i prezime *
Email adresa *
Dobijaćete obaveštenje o novostima na blogu i kurs web poslovanja i marketinga u 9 lekcija.

Пратите Адриахост

Најпопуларнији текстови

Придружите се

Наши производи